Увечері 20 травня і в ніч з 20 на 21 травня внаслідок несприятливих погодних умов (дощ, гроза, шквальні пориви вітру) через спрацювання систем захисту ліній електропередач у дев'яти областях сталося знеструмлення 468 населених пунктів (н.п.-ред.), повідомили в прес-службі ДСНС.

Зокрема: Тернопільська область - 185 н.п.; Вінницька область - 84 н.п.; Рівненська область - 82 н.п.; Хмельницька область - 69 н.п.; Житомирська область - 19 н.п.; Львівська область - 10 н.п.; Київська область - 8 н.п.; Волинська область - 6 н.п.; Івано-Франківська область - 5 н.п.

До робіт з відновлення електропостачання населених пунктів залучено аварійні бригади обленерго.

У період з 16 год. 30 хв. до 18 год. 30 хв. 20 травня внаслідок сильного дощу, грози, шквалистих поривів вітру у Гайворонському, Гусятинського, Заліщицькому, Збаразькому і Лановецькому районах Тернопільської області пошкоджено дахи окремих житлових будинків, виявлено падіння дерев на проїжджі частини доріг. Так, у м. Копичинці Гусятинського району з даху центральної районної лікарні знесло близько 200 м2 шиферного покриття, пошкоджено близько 850 м2 покриття. Загальна площа даху будівлі - 1 800 м2.

У період з 20 до 22 години 20 травня внаслідок сильного дощу, грози, шквалистих поривів вітру в м. Рівне, Дубенському, Корецькому та Острозькому районах Рівненської області пошкоджено дахи окремих житлових будинків, виявлено падіння дерев на проїжджі частини доріг і автомобілі, а саме:

- У м. Острог через падіння листа шиферу з власного будинку травмовано жінку (1940 р.н.), яка від отриманих травм о першій годині 21 травня померла в лікарні;

- У м. Рівне та Дубенському районі внаслідок падіння дерев пошкоджено 3 легкові автомобілі;

- У м. Острог пошкоджені шиферні покриття 6 приватних житлових будинків, у м. Корець - гуртожитки професійного училища.

На місцях подій працюють оперативні групи головних управлінь в областях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263