Уряд затвердив державне замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів для державних потреб у 2013 році, повідомили у прес-службі уряду.

Зведений обсяг фінансування на ці цілі складає 24,7 млрд грн., що на 5,6% більше, ніж у 2012 році.

Так, збільшено обсяги держзамовлення з технічних спеціальностей, зокрема вдвічі - з IТ-технологій, зате зменшено держзамовлення юристів, економістів-міжнародників, менеджерів з маркетингу. «Перевиробництво» за цими спеціальностями призводило до того, що випускники не могли знайти роботу за фахом.

Так, більше фахівців готуватимуть за напрямами підготовки: інформатика, системний аналіз, комп'ютерні науки, комп'ютерна інженерія, програмна інженерія, системна інженерія, автоматизовані та комп'ютерно-інтегровані технології, мікро-та наноелектроніка, телекомунікації, безпека інформаційних і комунікаційних систем, система технічного захисту інформації, управління інформаційною безпекою та ін.

Для бакалаврів менше набиратимуть на міжнародні відносини (23,1%), економіку та підприємництво (11,7%), менеджмент (11,1%), а також на правознавство.

Магістрами на основі освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр зможуть стати 40,9 тис. осіб, з них 33,9 тис. осіб - на денній формі. Зростання підготовки за спеціальностями - розробка корисних копалин (14,5%). Також у порівнянні з 2012 роком, більше студентів за держкошти зможуть стати магістрами за напрямами - електротехніка та електромеханіка, машинобудування та матеріалообробка, металургія та матеріалознавство, інформатика та обчислювальна техніка та інші.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264