У селі Великоолександрівка Васильківського району Дніпропетровської області на вул. Комінтерну, 5, у дворі приватного будинку стався вибух артилерійського снаряду калібру 122 мм часів Великої Вітчизняної війни. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій. За попередніми даними, двоє хлопців 1984 і 1987 років народження намагалися зрізати мідне кільце артснаряду за допомогою газового різака. Саме це і викликало вибух.
Унаслідок вибуху загиблих і постраждалих немає. Вибух зробив тріщину в стіні сараю і пошкодив його покрівлю на площі 5 кв. м, який розташовано на відстані 2 м від місця вибуху.

Крім того, на території двору було виявлено близько 40 од. боєприпасів часів війни. Проводяться слідчо-оперативні дії співробітниками міліції та районної прокуратури.

Для знищення боєприпасів планується залучення групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

«Необхідно розуміти, що цього разу жертв вдалося уникнути завдяки щасливому випадку. Зазвичай подібні необдумані дії призводять до надзвичайно трагічних наслідків. Важко перебільшити небезпеку, яку таять в собі боєприпаси часів минулих війн. Один необережний рух може призвести до катастрофічних руйнувань», - зазначили у ДСНС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243