Невідомі у ніч на 24 лютого зруйнували пам'ятник Володимиру Леніну і його дружині Надії Крупській у селі Жовтневе Решетилівського району Полтавської області. Про це повідомив представник Управління Міністерства внутрішніх справ у Полтавській області.

За його словами, про подію у Решетилівський районний відділ міліції повідомив місцевий житель, який вранці в неділю виявив обезголовлений пам'ятник, передає «Українські новини».

«Хоча дані споруди не є пам'яткою історії або культури, такі дії у кожному разі кваліфікуються як хуліганство, за які передбачена кримінальна відповідальність», - сказав представник міліції.

В даний час міліція проводить розслідування.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості розпочатого кримінального провадження за ч.1 ст.296 Кримінального кодексу (хуліганство).

За даними міліції, у квітні 2009 року невідомі вже пошкоджували цей пам'ятник, тоді винних не знайшли.

Пам'ятник виконаний із гіпсово-цементної суміші та покритий бронзою, висота фігур - близько 2 м.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 лютого близько 14 години на центральній площі міста Охтирка група осіб на чолі з народним депутатом України від ВО «Свобода» Ігорем Мірошниченком зруйнувала пам'ятник, поваливши його з постаменту. На численні попередження працівників міліції учасники акції не звертали уваги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254