Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав антитютюновий закон: з червня у РФ почне діяти заборона на куріння у громадських місцях, повідомляється на сайті Кремля.

«Федеральний закон прийнятий з метою реалізації у російському законодавстві положень рамкової конвенції Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо боротьби проти тютюну, ратифікованої Російською Федерацією у 2008 році, і регулює відносини, які виникають у сфері охорони здоров'я населення від впливу навколишнього тютюнового диму та наслідків споживання тютюну», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, заборона на куріння діятиме в установах освіти (у тому числі у школах і вузах), охорони здоров'я, культури і спорту, у приміщеннях органів держвлади (зокрема, у Держдумі та Раді Федерації), органів у справах молоді. На підприємствах курити дозволяється, але тільки у спеціально обладнаних приміщеннях.

Не заборонено курити в особистому автотранспорті.

Також встановлюється заборона на роздрібну торгівлю з викладенням і демонстрацією тютюнової продукції у торговому об'єкті. Вводиться заборона на продаж тютюнової продукції неповнолітнім і неповнолітніми. Забороняється залучати дітей до процесу споживання тютюну, купувати для них або передавати їм сигарети та іншу тютюнову продукцію, пропонувати їм покурити і тому подібне.

Крім того, вводиться заборона реклами та стимулювання продажу тютюнових виробів, у тому числі демонстрація сигарет і процесу куріння у новостворюваних та призначених для дітей аудіовізуальних творах, включаючи теле- і відеофільми, у театрально-видовищних виставах, в радіо-, теле- та відеопрограмах. Для новостворюваних творів, призначених для дорослих, також встановлено цю заборону, за винятком випадків, коли демонстрація тютюнових виробів і процесу куріння є невід'ємною частиною художнього задуму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213