Переобраний у неділю на пост глави Куби Рауль Кастро не буде висувати свою кандидатуру на загальних виборах у 2018 році і піде у відставку після закінчення терміну повноважень.

«Я хочу внести ясність: це буде мій останній мандат (термін)», - сказав він на першій сесії Національної асамблеї народної влади (однопалатного парламенту) восьмого скликання.

Він закликав «передати естафету революції новим поколінням» і запропонував внести зміни до Конституції, обмеживши час перебування на вищих державних постах двома термінами. На його думку, також слід зафіксувати максимально допустимий вік для заняття таких посад, передає РІА «Новости».

«Треба зберегти єдність, наступність і стабільність у державі, тому був обраний Діас-Канель», - додав голова Державної ради Куби. У разі дострокової відставки Рауля Кастро саме його перший заступник 52-річний Мігель Діас-Канель очолить країну. У неділю він був обраний на цей пост, змінивши 82-річного Хосе Рамона Мачадо Вентура.

Діас-Канель у 2003 році ввійшов до складу політбюро комуністичної партії Куби, через шість років став міністром вищої освіти, а менше року тому обійняв посаду заступника голови Ради міністрів.

Державна рада (вищий колегіальний орган виконавчої влади), до якої входить 31 особа, оновилася на 55%. Середній вік її представників становить 57 років. Пост голови Держради з моменту її створення з 1976 року обіймав Фідель Кастро. У липні 2006 року за станом здоров'я він делегував свої повноваження молодшому братові Раулю, який офіційно став головою Держради з 24 лютого 2008 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192