Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня міського голову Мелітополя Івана Федорова, який був захоплений у полон, але відмовився співпрацювати з окупантами.

Напередодні мера звільнили в результаті спецоперації.

«З поверненням! Україна своїх у біді не полишає», – сказав глава держави, вручаючи нагороду Івану Федорову.

Президент побажав меру швидкого відновлення та повернення до роботи. Зеленський висловив переконання, що окупація Мелітополя тимчасова і невдовзі над містом знову замайорить прапор України.

Міський голова подякував Главі держави за довіру й наголосив на готовності до виконання завдань задля повернення українського Мелітополя та наближення перемоги України.

Нагадаємо, 11 березня окупанти викрали мера міста Івана Федорова. Президент Зеленський заявляв, що Федорова катують у підвалі, аби він на відео висловив підтримку російській окупації.

Після викрадення Федорова окупанти призначили депутата міськради від партії «Опозиційний блок» виконувачем обов'язків мера. Вона одразу закликала жителів не чинити опір окупантам. Проте депутати міськради на позачерговому засіданні звернулися до Офісу Генерального прокурора негайно розпочати провадження проти в.о. мера від «Опоблоку» за державну зраду, та закликали не слухати її закликів до колаборації з окупантами.

14 березня військова адміністрація Запорізької області повідомила, що Федорова вивезли до окупованого Луганська.

16 березня стало відомо, що Федорова вдалося звільнити, обмінявши на російських полонених строковиків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом