Президент України Петро Порошенко вітає рішення про реформу Міністерства внутрішніх справ і створення поліції, замість міліції, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

Про це Порошенко заявив у ході урочистих заходів з нагоди Дня міліції.

«Я підтримую необхідність реформування радянської міліції в поліцію. Це той рубікон, який нам потрібно нарешті перейти», - сказав Порошенко.

Говорячи про необхідність повернення довіри громадян до міліції, Президент навів приклад Грузії, і привітав присутню на заході Катерину Згуладзе, яка призначена першим заступником міністра внутрішніх справ.

Крім того, за словами Порошенка, за 11 місяців 2014 року під час виконання завдань з охорони правопорядку загинув 81 працівник органів внутрішніх справ, поранено 1165. «Висловлюю подяку за вашу службу. Вірю у ваш професіоналізм, відданість та силу як запоруку міцності незалежної України», - сказав Глава держави.

Також наголошується, що Президент вручив державні нагороди працівникам органів внутрішніх справ та ключі від нових квартир.

Як раніше повідомляв ForUm, концепція першочергових заходів реформування системи Міністерства внутрішніх справ України буде здійснена у два етапи протягом 2014-2016 років.

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо реформування органів внутрішніх справ)» (проект).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом