Болгарський уряд має намір продовжити роботу над підготовкою «Південного потоку» і видати всі необхідні дозволи для проекту. Про це повідомляє агентство БГНЕС.

Як заявив прем'єр-міністр країни Бойко Борисов за підсумками консультацій з лідерами ЄС, Євросоюз погодився з тим, що Софія повинна виконувати міжнародні угоди, щоб уникнути штрафних санкцій та судів. Таким чином, Болгарія тепер може видати необхідні дозволи на будівництво, пише Lenta.ru.

Борисов жорстко розкритикував свого попередника на посаді прем'єр-міністра Пламена Орешарські, який, по-перше, не зміг відстояти перед колегами з Євросоюзу інтереси країни, а по-друге, за минулий рік нічого не зробив для початку робіт щодо «Південного потоку».

Як повідомляв ForUm, Росія за нинішніх умов не може продовжувати реалізацію «Південного потоку».

У зв'язку з цим «Газпром» вирішив вкладати кошти в будівництво «Блакитного потоку» (дном Чорного моря до Туреччини. - Ред.), заявивши про зміну стратегії щодо європейського газового ринку.

Європа обрала новий пріоритетний проект газопроводу «Південний газовий коридор», яким в ЄС має піти газ із Каспійського регіону.

Нагадаємо, проект «Південний потік» вартістю 15,5 мільярда євро був розрахований на постачання в Європу 63 мільярдів кубометрів газу на рік. Трубопровід мав пройти через акваторію Чорного моря в країни Південної та Центральної Європи. Передбачалося, що транспортування газу почнеться наприкінці 2015 року. Газопровід планувалося прокласти територією Болгарії, Сербії, Угорщини, Австрії, Італії та Словенії. Про бажання брати участь у проекті заявляла також Македонія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом