Учасники акції протесту «Кредитний майдан проти фінансового рабства» сьогодні, 19 грудня, подадуть позов у Вищий Адміністративний суд України проти Національного банку України.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомила активістка руху Оксана Григор'єва.

«Цим позовом ми апелюємо не тільки до НБУ, співвідповідачами будуть  Президент України Петро Порошенко, Рада Національної безпеки оборони, Верховний суд України, колишній спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ, Міністерство юстиції та уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська. Вже кілька місяців ми звертаємося до всіх цих інституцій, і жодна з них не дала відповіді. Фактично валютні кредити були видані незаконно, і негласно це всі визнають», - сказала Григор'єва.

За її словами, всі зазначені інституції відповіли на звернення «Кредитного майдану» відписками.

«Навіщо Україні інституції, які не виконують своїх зобов'язань? Вони не виконують своїх статутних положень. Ми вимагаємо, щоб наші права були захищені, а також, можливо, були порушені кримінальні справи проти Гонтаревої, тому що вона довела країну до дефолту. Ми стали рабами і заручниками ситуації!» - резюмувала Григор'єва.

Як раніше повідомляв ForUm, у Києві під НБУ позичальники відновили акцію протесту.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162