У вівторок, 16 грудня, відбувся майстер-клас «HRеформатори. Досвід кращих компаній України», в ході якого провідні кадрові фахівці поділилися з учасниками тренінгу секретами свого успіху і вказали на головні виклики галузі в сучасних умовах.

На думку Global HR-директора компанії Luxoft Катерини Губарєвої, запорукою успіху будь-якого бізнесу є розуміння службою персоналу всіх бізнес-процесів компанії. «Дуже непросто було довести, що HR - один із найважливіших напрямів у розвитку бізнесу, його рушійна сила. Але нам це вдалося, ми взяли за основу модель, за якої HR є повноцінним бізнес-партнером. Якщо HR розуміє суть бізнесу та функції окремих співробітників, він зможе пояснити кожному працівнику», - зазначає Губарєва.

Досвідом модернізації системи навчання на виробництві поділився з присутніми директор Академії ДТЕК Євген Бондаренко. «Ми переробили все, починаючи із заміни всього навчального обладнання до повного аудиту викладацького складу, методичних матеріалів, до зміни свідомості керівників старої закалки», - розповідає Бондаренко. На сьогодні компанією розроблені вже три нові стандарти, які враховують європейські норми. У 2014 році цей проект вийшов на національний рівень.

В ОТП Банку, за словами начальника управління персоналу фінустанови Наталії Лукаш, через турбулентність ринку було прийнято рішення навчати співробітників тільки на практичних кейсах. Сьогодні у банку всім працівникам пропонується спробувати себе в рамках проекту «Інша робота» на альтернативних позиціях. Крім того, у банку працює «Біржа ідей», куди кожен співробітник може привнести щось нове. «Таким чином, ми отримуємо залучених співробітників та адвокатів бренда ОТП банку», - розповідає Лукаш.

Директор з персоналу Nestlé в Україні і Молдові Ірина Старостіна в ході тренінгу презентувала програму стажування студентів. Нині компанія співпрацює з двома вишами - КПІ та КНЕУ, студенти яких після конкурсного відбору можуть проходити в компанії оплачуване стажування. «Зараз спостерігається колосальний відтік талановитої молоді з України. І ми вирішили допомогти тим молодим людям, які бачать своє майбутнє й успішну кар'єру в межах країни, побачити і спробувати реальну практику в надійній компанії», - каже вона.

У рамках заходу відбулася презентація третього рейтингового проекту «Капітал 500. Кращі роботодавці України» та нагородження дипломами переможців рейтингу. Серед них Microsoft Україна, ДТЕК, Нестле Україна, Астеліт (ТМ Лайф), Глобал Спірітс, Porsche Finance Group, Концерн Галнафтогаз, Датагруп, Stada, Укрсиббанк, Альфа-Страхування, Нова Пошта, Еріксон, Баядера Груп, АББ, Рено Україна. Також були відзначені кращі HR-команди: PepsiCo, ОТП Банк, Socar, Corum, Luxoft, Укрпластик. Свого фаворита відзначили і в Асоціації HRфорум. Ним стала HR команда компанії «Миронівський Хлібопродукт». Переможців рейтингу «Капітал 500. Кращі роботодавці України» нагороджували головний редактор В'ячеслав Мироненко спільно з Олегом Наливайком, директором компанії «СТРАТЕГ» - юридичного партнера майстер-класу.

Усіх переможців рейтингу привітав у відеозверненні Говард Уоллек, віце-президент Society for Human Resource Management (SHRM).

Партнери майстер-класу:

Асоціація професіоналів з управління персоналом HRFORUM

Юридична компанія «СТРАТЕГ»

Ресторан-майстерня «Шинок»

Американська компанія Remington - всесвітньо відомий експерт в галузі виробництва інноваційних електроприладів для укладання волосся (з 75-річною історією)

Британська компанія Russell Hobbs - лідер британського ринку дизайнерської електропобутової техніки для кухні з 60-річною історією

Косметичний бренд Nivea - бренд № 1 у світі з догляду за шкірою

Косметичний бренд Nivea Men

Партнер з напоїв - компанія PepsiCo

Алкогольний партнер - ТМ «Перша Гільдія»

Технічний партнер - Smartville. Вільний простір

Довідка

ВД «Ділова преса країни» - компанія, засновником якої є українська «ДПК груп». Її бенефіціари - зарубіжні інвестори. «Ділова преса країни» - засновник і видавець газети «Капітал», галузевих спецвипусків та п'ятничного глянцевого додатка Capital Time, журналу «Капітал 500», а також порталу capital.ua. «Ділова преса країни» уклала синдикаційну угоду з одним із найбільш відомих й авторитетних видавництв світу в сфері ділової преси - The Financial Times Ltd. Згідно з умовами цієї угоди, газета «Капітал» має можливість публікувати вибрані матеріали Financial Times. Перший номер газети вийшов у квітні 2013 року, а в серпні було запущено сайт capital.ua та додаток Capital Time.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144
Теги