Екс-президент СРСР Михайло Горбачов вважає, що жителі Сполучених Штатів не хочуть війн, які веде їхній уряд, американцям важко жити в суспільстві, де сформовані свої сильні механізми, тому США потрібна «перебудова».

Горбачов, говорячи про своє ставлення до політики США і нинішньої ситуації у світі, зазначив також, що Штати мають певні права на те, щоб приймати рішення в інтересах всього світу, проте якщо Америка хоче бути лідером, то не повинна ним бути одноосібно.

«Америку треба зупинити, зупинити по-дружньому, зупинити по-партнерськи. Ми повинні бути реалістами: США - це такий феномен, з яким ми повинні рахуватися у світі, і вони мають певні права на те, щоб сказати вагомі слова і приймати якісь рішення, які в інтересах усього світу. Вони хочуть бути лідерами - вони можуть бути лідерами, але в партнерстві з іншими країнами. Тому що лідерство сьогодні може бути тільки партнерським, колективним», - заявив Горбачов, повідомляє РІА Новости.

Разом з тим колишній президент СРСР зазначив, що жителі Штатів не хочуть війн, які веде їхній уряд, і американцям важко жити в суспільстві, де сформовані «свої сильні механізми». «Перебудова їм потрібна! Я і зараз можу повторити», - зазначив політик.

При цьому Горбачов, говорячи про роль США в українській кризі, зазначив, що перекладання відповідальності за вирішення української кризи на інші країни «є американський спосіб». «Це і є американський спосіб - перекласти відповідальність. Преса у них все забезпечить. Доведе чорт його знає що! Вистрибнув чорт з табакерки? Доведе, якщо потрібно», - зазначив Горбачов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31