Міжнародна організація з міграції (МОМ) в Україні надасть Дніпропетровщині допомогу для переселенців. Такого рішення дійшли під час зустрічі керівництво області та голова представництва МОМ в Україні Манфред Профазі, повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

«Ми продовжуватимемо надавати допомогу переселенцям у Дніпропетровській області. Ваш регіон відіграє дуже важливу роль для переселенців», - підкреслив Профазі.

За його словами, МОМ готова допомагати переселенцям регіону в наданні непродовольчих товарів, засобів гігієни, лікуванні і забезпеченні ліками, спеціального харчування.

Зазначається, що насамперед організація звертає увагу на соціально незахищені верстви населення: інвалідів, одиноких матерів, багатодітних сімей, а також готова надавати допомогу в екстрених випадках.

Крім цього Профазі виступив з ініціативою підтримки місцевих громад.

«МОМ готова надати громадам кошти на реконструкцію школи, дитячого садка чи інших важливих інфраструктурних об'єктів. Такі реконструкції будуть платою громаді за добре ставлення до переселенців та сприятиме налагодженню відносин між переселенцями і корінними жителями населених пунктів», - зазначив він.

Як повідомляв ForUm, програма Розвитку ООН і Європейський Союз виділять близько мільйона гривень для модернізації об'єктів соціальної інфраструктури Харківської області, де проживають вимушені переселенці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом