Чинний голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер схвально сприйняв готовність керівництва України і керівників так званих ДНР і ЛНР припинити вогонь з 9 грудня, однак закликав поставитися до цих заяв з обережністю.

«Я не можу точно оцінити обставини цього плану, але він важливий, оскільки йдеться про план припинення бойових дій, якщо є угода різних сторін, то це означає, що важка техніка може бути виведена», - сказав Буркхальтер, виступаючи на прес-конференції за підсумками першого дня роботи Ради міністрів ОБСЄ в Базелі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами голови ОБСЄ, «це відповідає логіці деескалації ситуації та виконання мінських домовленостей». «Ми повинні бути обережні (у своїх оцінках ситуації на сході України - Ред.)», - зазначив він.

За його словами, готовність до досягнення перемир'я - це позитивний крок, однак потрібно давати більш зважену оцінку ситуації, оскільки попередні домовленості про припинення вогню на сході України не завжди виконувалися.

«Ефективне виконання мінських домовленостей для нас - це найкращий спосіб рухатися вперед. Ми також заявили, що ми повинні надавати потужну підтримку тристоронній контактній групі і спеціальній моніторинговій місії (по Україні. - Ред.)», - підкреслив голова ОБСЄ.

Раніше в четвер в ході наради президента України Петра Порошенка з керівниками силових відомств були визначені заходи з забезпечення виконання мінських домовленостей щодо «дня тиші», який повинен початися 9 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом