У вартісному вираженні падіння експорту українських товарів за 11 місяців цього року порівняно з аналогічним періодом минулого року становило 7,2 млрд дол. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявив заступник голови Державної фіскальної служби України Анатолій Макаренко.

Він зазначив, що в цілому падіння експорту становило 13% за вартісним показником і загальний обсяг експорту за цей період становив 50 млрд дол.

Минулого року, за словами Макаренка, цей показник був на рівні 57,4 млрд дол.

Він наголосив, що найбільшими товарними групами українського експорту традиційно залишаються продовольчі товари та сільськогосподарська продукція. За 11 місяців 2014 року їх експорт становив 30%. Макаренко підкреслив, що за цією товарною групою обсяги залишилися практично на рівні минулого року з невеликим зростанням. «Плюс 63 млн дол. вартісний показник загального експорту за цією товарною групою до минулого року», - заявив він.

Як зазначив Макаренко, 28,5% становив експорт українського металу та виробів з нього. При цьому він констатував, що падіння експорту за цією групою до минулого року становило 11%.

За його словами, експорт машин і транспортного обладнання становив 13,9%. При цьому відзначається падіння на 27%.

Крім того, заступник голови ДФС повідомив, що експорт мінеральних продуктів становив 7,6%, а продуктів хімічної промисловості - 7%.

Як раніше повідомляв ForUm, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Валерій П'ятницький заявив, що завдяки торговельним преференціям експорт українських товарів в Європейський Союз за останні 10 місяців зріс на 10-12%.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39