Міжнародний валютний фонд ухвалить рішення про виділення третього траншу Україні тільки після оцінки проекту бюджету-2015. Таку думку в коментарі ForUm'у висловив виконавчий директор Міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко.

«МВФ не приїжджає в Україну з банальної причини. Щоб місія в'їхала в країну, потрібно бачити когось, хто буде сидіти з іншого боку столу. Мова йде про новий уряд. Це важлива умова, але недостатня», - сказав Устенко.

За його інформацією, МВФ обов'язково повинен побачити готовий проект бюджету на 2015 рік.

«Треба, щоб хтось з української сторони мав у руках державний бюджет. Далі завдання місії МВФ розібратися, наскільки реалістичний чи ні цей бюджет, які ризики там є, наскільки знижується дефіцит казни, наскільки він буде фондуватися і т.д. Для МВФ важливі два моменти: все, що стосується рахунку поточних операцій і дефіцит державного бюджету. Тільки після оцінки цих параметрів Фонд може виділити гроші. Приїзд місії не означає, що ми автоматично отримуємо транш. МВФ хоче побачити зниження дефіциту бюджету. Якщо цього не буде, то розраховувати на третій транш я б не став», - зазначив він.

Нагадаємо, що представник МВФ Джеррі Райс повідомив, що третій транш Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою кредитування України може затриматися доти, доки не сформується уряд України. До тих пір оціночна місія фонду не зможе представити керівництву організації огляд з виконання умов для кредиту.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23