Президент України Петро Порошенко виступає за ухвалення нового закону з новою датою місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей.

«Ми готові ухвалити новий закон і призначити нову дату виборів»,- сказав він, відкриваючи засідання Ради національної безпеки та оборони 4 листопада.

«Ми готові чітко окреслити територію, де згідно з українським законодавством ці вибори будуть проходити, і діятиме спеціальний режим місцевого управління. Більше того, ми готові забезпечити спеціальний режим вільної економічної зони, де суб'єкти господарювання, які зареєстровані на цих територіях, матимуть спеціальний режим економічних відносин з ЄС та спеціальний режим економічних відносин з Росією», - додав Порошенко.

Президент висловив сподівання, що парламент підтримає його пропозицію про припинення дії закону про особливості місцевого самоврядування в окремих регіонах Донецької та Луганської областей. У той же час він зазначив, що скасування цього закону не означає, що Україна відходить від виконання Мінських домовленостей та мирного процесу. «Скасування цього закону в жодному разі не означає наш відхід від Мінських домовленостей - навпаки», - сказав Глава держави.

Він підкреслив, що Україна до 7 грудня - а саме на цю дату були призначені місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей - не встигає якісно організувати і провести ці вибори, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

При цьому, за словами Президента, новий закон щодо проведення виборів буде ухвалений в умовах, коли українська влада побачать тривале припинення вогню на сході, відведення військ від лінії зіткнення, чітку демаркацію лінії зіткнення, зафіксовану в Мінських домовленостях, здійснення рішучих кроків щодо звільнення всіх заручників, зокрема, тих, що утримуються на території РФ, а також скасування наслідків виборів, що відбулися 2 листопада.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко має намір внести на розгляд засідання Ради національної безпеки та оборони питання про скасування Закону про особливий статус деяких районів у Донецькій та Луганській областях.

2 листопада в ЛНР та ДНР пройшли вибори. Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія визнає результати виборів у самопроголошених Донецькій та Луганській народних республіках. Після виборів Москва заявила, що вважає вибори в ДНР і ЛНР такими, що відбулися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом