Прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження за фактом одержання неправомірної вигоди старшим дільничним інспектором міліції та старшим слідчим слідчого відділу одного із територіальних підрозділів ГУ МВС України в Київській області, повідомили Forum'у в прес-службі обласної прокуратури.

Правоохоронці вимагали й отримали від громадянина неправомірну вигоду в сумі 4 тис. доларів США. За таку «винагороду» вони обіцяли не притягувати його до кримінальної відповідальності і закрити відповідне кримінальне провадження.

Працівники прокуратури Київської області спільно зі Службою безпеки України затримали правоохоронців на «гарячому» під час отримання ними всієї суми винагороди.

За цим фактом прокуратурою області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою неправомірної вигоди за попередньою змовою групою, поєднаного з вимаганням неправомірної винагороди. За скоєне підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

95
Теги