Президент України Петро Порошенко відзначає важливість побудови прозорої системи формування тарифів на електроенергію, що дозволить знизити її вартість для споживачів.

«Нам треба встановити прозору систему формування тарифів і здешевити собівартість вироблення електроенергії. Роблю все, щоб знизити тарифи на електроенергію як для суб'єктів господарювання, так і для населення. Насамперед для тих, кому важко за це платити», - сказав він під час відвідування Дністровської ГАЕС у п'ятницю, повідомляє прес-служба глави держави.

П.Порошенко також переконаний, що зниження тарифів сприятиме забезпеченню прозорості енергетичного ринку, позбавленню його від корупційних схем, нечесних фінансових потоків та створення реального ринку, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Президент зазначив, що гідро- та атомна енергія - найдешевші у світі, а запуск у дію гідроагрегатів Дністровської ГАЕС дозволить економити до 1 мільярда кубометрів газу на рік.

«Нас лякали відключенням електроенергії, що ми повернемося до XIX століття... Ви захистили країну від цих ризиків», - сказав Порошенко, звертаючись до робітників.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко має намір збудувати прозору систему формування тарифів на електроенергію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом