Відключення захоплених районів Донбасу від енергопостачання було б рівносильним відмові від цих територій. Таку думку в коментарі Forum'у висловив директор Інституту української політики Костянтин Бондаренко.

«У нас зараз є багато екстравагантних думок та ідей. Не варто звертати увагу на такі заяви про відключення районів Донбасу від енергопостачання, поки вони не з'явилися в голові тих людей, які приймають рішення», - сказав Бондаренко.

На його думку, уряд навряд чи піде на такий крок.

«Українська влада, думаю, поки на це не піде. Це було б рівносильним визнанню нашої добровільної відмови від цих територій», - зазначив він.

Нагадаємо, що під час свого візиту на Южно-Українську АЕС президент НАЕК «Енергоатом» Ю. Недашковський заявив журналістам, що він виступає за повне відключення від енергопостачання територій Донбасу, захоплених бойовиками. «Зараз електроенергія постачається в зону, захоплену сепаратистами, а звідти платежі не надходять. Держава має прийняти рішення. Я думаю, треба було давно відключити цей регіон, щоб хоча б не породжувати цю яму неплатежів», - сказав він.

 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом