Уряд відмовиться від частини України у разі відключення енергопостачання частини Донбасу. Таку думку висловив ForUm'у директор Центру політичних досліджень Михайло Погребинський, коментуючи пропозицію президента НАЕК «Енергоатом» Юрія Недашковського відключити від енергопостачання території Донбасу, підконтрольні бойовикам.

«Ця позиція означає, що такі люди «списують» частина території: це вже не наша територія, тому ми за неї відповідати не збираємося, не можемо платити їм і так далі. Це підштовхує території до того, щоб уже ніколи більше не бути частиною України. Це не те що помилкова, це злочинна позиція», - підкреслив політолог.

На думку Погребинського, логічніше було б домовлятися про організацію енергопостачання проблемних територій Донбасу.

«Треба домовлятися, купувати у них те ж вугілля, а не в Африці. Це ж чистий маразм. Керівників, які приймають це рішення, історія запам'ятає», - уклав він.

Нагадаємо, під час візиту на Южноукраїнську АЕС президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський заявив журналістам, що він виступає за повне відключення від енергопостачання територій Донбасу, захоплених бойовиками.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом