Завдяки реформуванню органів державного управління Україна вже заощадила більше мільярда гривень. Про це на брифінгу заявив голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко, повідомляє прес-служба Кабміну.

«Сьогодні скорочено близько 27 тис. державних службовців. Це становить близько мільярда гривень, які витрачалися на оплату праці та заохочення», - зазначив Ващенко.

За його словами, перший етап реформування було розпочато з перших днів роботи уряду. «У квітні Кабінет Міністрів прийняв постанову №85, згідно з якою гранична чисельність центральних органів виконавчої влади (ЦОВВ) була скорочена на 10%», - наголосив голова Нацдержслужби.

Він зазначив, що сьогодні цю постанову реалізовано з певними винятками, які обумовлені ситуацією на сході і півдні України: наприклад, під скорочення не потрапили Міністерство внутрішніх справ та Міністерство оборони.

Ващенко наголосив, що в рамках другого етапу реформування держслужби базується на постанові Кабінету Міністрів №442 від 12 вересня, згідно з яким вісім контролюючих органів було ліквідовано, а ще десять сьогодні перебувають у стадії реорганізації. Крім того, істотно скорочені функції, усунуто дублювання повноважень, які були сконцентровані в різних міністерствах та відомствах.

Ващенко спрогнозував, що за результатами цієї роботи чисельність державних службовців центральних апаратів контролюючих органів буде скорочено більш ніж на 47%, по територіальних органах ця цифра досягне 16%.

«Наступний етап, який зараз починається, пов'язаний з проведенням серйозного функціонального обстеження ЦОВВ у контексті децентралізації і передачі більшої частини повноважень органам місцевого самоврядування», - підсумував він.

Нагадаємо, у серпні міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що кількість державних службовців найближчим часом має скоротитися на 30-50%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом