Міліція Київської області затримала групу осіб, які викрали двох чоловіків з метою отримання 50 тисяч доларів США, повідомили Forum'у у відділі зі зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Київській області.

Як стало відомо, в чергову частину Бориспільського міськвідділу міліції зателефонував оператор однієї з автозаправних станцій поблизу міста і повідомив про те, що бачив, як чоловік з наручниками на руках тікав від іншого чоловіка, який наздогнав його і затягнув у мікроавтобус.

На місце події терміново виїхала слідчо-оперативна група, по району був оголошений план «Перехоплення». Працівники ДАІ зупинили автомобіль і затримали групу осіб.

З'ясувалося, що невідомі, використовуючи балончик зі сльозогінним газом, посадили 31-річного місцевого мешканця та його товариша в автомобіль і вивезли в ліс, де вимагали неіснуючий борг у розмірі 50 тис. доларів.

Після того як чоловік погодився дати гроші, викрадачі повезли жертв додому. Дорогою вони зупинилися на заправці і залишили авто відчиненим. У цей час чоловік і намагався втекти.

«Затримані викрадачі виявилися безробітними мешканцями міста Харкова. Розповіли, що вивезли в ліс чоловіків для психологічного тиску і ніяких протиправних дій не вчиняли», - повідомляють правоохоронці.

Підозрюваних затримано, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

За цим фактом слідчим відділом Бориспільського МВ ГУМВС України в Київській області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом