За фактом нападу на один із ресторанів у селі Підгірці Обухівського району відкрито кримінальне провадження.

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Управління МВС України в Київській області, співробітник ресторану повідомив про напад у міліцію вчора, близько 22:00.

Прибувши за вказаною адресою, правоохоронці зловмисників не застали.

За словами працівників закладу, група невідомих осіб під'їхала на автомобілі Audi, троє з них увірвалися в приміщення ресторану.

«Чоловіки називали себе представниками загону самооборони і, погрожуючи знищити майно з допомогою «коктейля Молотова», вимагали від господарів упродовж доби переписати свій бізнес для передачі у власність народу. Залишивши запальну суміш, нападники втекли, однак обіцяли повернутися через 24 години», - повідомили в міліції.

За цим фактом слідчим відділом Обухівського райвідділу відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Наразі слідчо-оперативна група разом із співробітниками УБОЗ ГУМВС України в Київській області з'ясовують подробиці цієї події і проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення та затримання зловмисників. Пляшки із запальною сумішшю відправлені на експертизу. Слідство триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1265