У Криму правоохоронці проводять перевірки за фактами руйнування пам'ятника історії в Червоногвардійському районі і пам'ятного знаку жертвам депортації під Алуштою.

Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю Управління МВС в АР Крим, невідомі особи пошкодили історичне поховання «Курган», розташоване біля села Пологи.

Зазначається, що цей об'єкт включений до реєстру пам'яток культурної спадщини.
Дана інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфікована за ч.2 ст. 298 Кримінального Кодексу України (Умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, обмеження свободи чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Ще одне звернення за фактом руйнування пам'ятника надійшло в міліцію Алушти.

Громадянин повідомив, що в селі Генеральське невстановлені особи зруйнували пам'ятний знак жертвам депортації. Наразі проводиться перевірка, співробітники міліції з'ясовують, на балансі якої установи знаходиться пам'ятний знак, а також встановлюють осіб, які скоїли протиправні дії.

Інформацію також внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та кваліфіковано за ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство). За скоєння даних діянь передбачена відповідальність у вигляді штрафу, арешту строком до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

389