Прем'єр-міністр України Микола Азаров захоплений мужністю першого заступника голови Верховної Ради Ігоря Калетника, якому довелося вибиратися зі свого кабінету через вікно і дах парламенту, щоб потрапити до сесійної зали. Про це глава уряду написав на своїй сторінці у Facebook.

«Першому заступникові голови Верховної Ради довелося вибиратися зі свого кабінету через вікно і дах парламенту. І треба віддати належне мужності цієї людини, яка, ризикуючи життям, забезпечила відкриття та проведення цієї, підкреслюю, унікальної за всю історію України сесії Верховної Ради», - написав Азаров.

Прем'єр-міністр визнав, що закон про державний бюджет на 2014 рік був прийнятий у ненормальній обстановці.

«За ті 20 років, за які я в тій чи іншій мірі причетний до ухвалення цього важливого документа, вперше його приймали в такій абсолютно ненормальній обстановці. Важко навіть уявити собі, чим керувалися ці так звані політики, які заблокували у своїх кабінетах голову Верховної Ради, першого заступника голови ВР, влаштовували бійки в залі, вихоплювали картки для голосування, створювали абсолютно неможливу обстановку для роботи вищого законодавчого органу в державі», - зазначив він.

Нагадаємо, опозиційні депутати з 14 січня блокували роботу Верховної Ради.

16 січня, незважаючи на це, народні депутати з провладних фракцій підняттям рук, без обговорення ухвалили 11 законів та 1 постанову.

Також парламент прийняв Державний бюджет України на 2014 рік і зміни до Податкового кодексу щодо звільнення від ПДВ операцій з ввезення на митну територію України природного газу.
Засідання проводив перший віце-спікер парламенту Ігор Калетник.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2662