Співробітники УБОЗ ГУ МВС України у Харківській області затримали 28-річного харків'янина, який перевозив у «Газелі» велику партію російських сигарет, ввезених в країну з приховуванням від митного контролю.

Як повідомила прес-офіцер УБОЗ ГУ МВС у Харківської області Світлана Баркова, у жовтні в Управління боротьби з організованою злочинністю надійшла інформація про те, що з фабрики ВАТ «Донський тютюн» в Ростові-на-Дону (РФ) планується відправити велику партію сигарет за фіктивними документами транзитним шляхом Молдова - Одеса - Харків.

«У ході реалізації отриманої інформації працівники УБОЗ у Харкові затримали автомобіль «Газель» під керуванням громадянина України, який виконував роль кур'єра. У вантажівці він перевозив 10500 тисяч одиниць товару - пачок цигарок в асортименті: сигарети з фільтром «Донський тютюн», «Арктика», «Навігатор», «Імператор», «Беверлі», «Маршал», «Наша марка», «Армада», - розповіла Баркова.

Кур'єр розповів правоохоронцям, що мав доставити товар, який надійшов у Харків і з одеського міжнародного аеропорту за допомогою комерційної пошти, чоловікові, який давав сигарети на реалізацію більш дрібним оптовикам, передає «Інтерфакс-Україна».

«Тютюнові вироби з фабрики ВАТ «Донський тютюн» ввезені в Україну нібито експортом і з РФ, про що свідчать відповідні маркування на ящиках з товаром. Товар не був розмитнений, акцизні марки на пачках та будь-які документи на товар були відсутні», - зазначила Баркова.

Харківська митниця Міндоходів склала протокол про порушення митних правил за ст.484 (ввезення на митну територію України тютюнових виробів з приховуванням від митного контролю) Митного кодексу України. Товар вилучено до прийняття рішення суду.

В даний час співробітники УБОЗ Харківської митниці працюють над встановленням учасників всього ланцюга незаконного ввезення тютюнових виробів на територію України з приховуванням від митного контролю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221