У міжнародному пункті пропуску «Должанський» (Свердловський район Луганської області) в напрямку Росії зберігається черга із 70 вантажних автомобілів, повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Луганській області.

Причиною скупчення вантажівок на кордоні є скасування Росією з 28 жовтня дії книжок міжнародних дорожніх перевезень на митниці.

Рятувальники спільно з прикордонниками забезпечують водіям гаряче харчування. Для забезпечення пожежної безпеки на місці організовано цілодобове чергування співробітників ДержНС .

Нагадаємо, на трьох пунктах пропуску Донецької та Луганської областей на кордоні з Російською Федерацією протягом кількох днів спостерігалося скупчення декількох десятків вантажних транспортних засобів.

Так, 28 жовтня Федеральна митна служба РФ поширила своє рішення про скасування дії книжок міжнародних дорожніх перевезень (МДП) на митні органи, підлеглі Південному митному управлінню .

Тепер замість книжок перевізники повинні будуть надавати інші види забезпечення митного транзиту - митний супровід, надання забезпечення сплати мит грошовими коштами, банківською гарантією, порукою або заставою майна, податки та встановлення маршруту перевезення.

Система МДП працює на основі Митної конвенції ООН про міжнародне перевезення вантажів 1975 року. Книжки МДП гарантують сплату митних платежів та дозволяють перевозити вантажі в опечатаних контейнерах, проходячи прикордонні процедури у спрощеному режимі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170