В Одесі дитина отримала черепно-мозкову травму на уроці фізкультури через відсутність матів у спортзалі, повідомляє прес-служба прокуратури міста.

Встановлено, що у листопаді минулого року в загальноосвітній школі міста на уроці фізичного виховання за завданням учителя фізкультури 9-річна школярка виконувала вправи на «шведській стінці», під час яких втратила рівновагу і зірвалася вниз.

Внаслідок падіння дівчинка отримала тілесні ушкодження у вигляді перелому тім'яної кістки, закритої черепно-мозкової травми та забою головного мозку.

«Травми дитина отримала через те, що місце виконання фізичних вправ під «шведською стіною» не було обладнане страхувальними матами», - зазначили у наглядовому відомстві.

Крім того, прокуратура Одеси виявила численні порушення навчальними закладами Приморського району законодавства про вжиття заходів для запобігання дитячого травматизму під час навчально-виховного процесу.

У зв'язку з цим прокуратура внесла подання у департамент освіти та науки Одеської міської ради.

Розпочато кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією ч.1 ст.137 КК України (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218