Стратегію розвитку аграрного сектора економіки на період до 2020 року вже представили на розгляд уряду, заявив на засіданні Ради регіонів міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Перший блок стратегії - це ключові питання галузевого характеру. Це створення умов для нарощування припливу інвестицій, вихід на зовнішні ринки. По-друге, це приведення рівня організації внутрішніх ринків до європейського зразка. Для цього необхідно прийняти закон «Про безпечність та якість харчових продуктів», впровадити HACCP. Третім питанням залишається переоснащення галузі шляхом полегшення доступу до лізингових програм для всіх аграріїв», - зазначив Присяжнюк.

Також міністр додав, що ще одним ключовим питанням є доступ аграріїв до дешевих фінансових ресурсів. Зокрема, необхідно збільшити форвардні закупівлі, почати роботу Державного земельного банку.

«Важливим завданням стратегії є досягнення соціального ефекту. Для цього стратегія забезпечить входження малих і середніх товаровиробників на організований аграрний ринок. А досягти цього можна шляхом розвитку всіх видів кооперації на селі. Це частина нашої спільної ініціативи «Рідне село», - зазначив Присяжнюк.

Очільник Мінагрополітики підкреслив, що, як результат, малим виробникам і їхнім кооперативам полегшиться доступ до лізингової техніки та устаткування. Крім того, посилиться державна підтримка самозайнятих і фермерських господарств, особливо у частині доступу до фінансових ресурсів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180