У Тарутинському та Арцизькому районах Одеської області через тривалий дощ (випало близько 200-300 мм опадів) стався підйом рівня води у малих пересихаючих річках Анчорак і Когильник.

Як повідомляє прес-служба ДержНС , внаслідок цього в населених пунктах Березине, Веселий Кут, Перемога, Червоне і Тарутине сталося часткове підтоплення (до 20-30 см) близько 200 приватних житлових будинків і 250 господарств.

Крім того, було тимчасово перекрито рух транспорту на трасі Серпневе-Арциз-Татарбунари, припинено електро- і водопостачання . З підтоплених приватних житлових будинків тимчасово відселено 114 людей , яких розмістили у приміщенні сільської ради та у будинку культури.

У ніч з 12 на 13 вересня підрозділами облуправління ДержНС проводилися роботи з відкачування та відведення води. О 03:00 13 вересня на всіх ділянках спостерігався поступовий спад води.

Станом на 07:00 13 вересня підтоплення житлових будинків немає. Проводяться роботи з відкачування води із підвальних приміщень та приватних господарств. Відновлено рух автотранспорту на трасі Серпневе-Арциз-Татарбунари.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

434