Причиною пожежі психоневрологічного диспансеру в Новгородській області міг бути підпал. Про це «ИТАР-ТАСС» повідомили управоохоронних органах регіону.

Рятувальники почали пошуки зниклих безвісти у навколишніх лісах, є припущення , що частина пацієнтів розбіглася.


 
За словами медперсоналу , з палати вибіг чоловік , охоплений полум'ям. Чергова санітарка повідомила медсестрі про початок пожежі у відділенні , через три хвилини до інтернату прибув добровільний пожежний розрахунок.
 
 
Однак говорити про причини пожежі поки передчасно. «Проте самі пацієнти , яких вдалося евакуювати , кажуть, що чоловік підпалив свою постіль», - сказало джерело. За його словами , ці свідчення будуть перевірятися. «Не виключено , що один із пацієнтів курив у ліжку , заснув із цигаркою і загорівся. Такі випадки , на жаль , не рідкісні», - зазначив співрозмовник агентства.

 
Раніше у Слідчому комітеті Росії повідомили , що, «за попередніми даними , один із пацієнтів підпалив своє ліжко і себе». Під час пожежі загинула санітарка, яка рятувала людей.

Займання виникло о 02:52 в селі Лука Маловишерського району в одноповерховій будівлі чоловічого корпусу психоневрологічного інтернату «Оксочі». Його загальна площа склала 670 кв м, сталося часткове обвалення покрівлі.

За даними МНС РФ , у корпусі перебувало 60 осіб , у тому числі 15 лежачих . 23 евакуйовані. Доля 37 невідома. Уряд області повідомляє про щонайменше 14 загиблих.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

335