У Хмельницькому 26-річна місцева жителька віддала самозванці «цілительці» майже півмільйона гривень у національній та європейській валюті в обмін на чудодійне зняття смертельного прокляття з її родини. Про це повідомляє сектор зв'язків з громадськістю УМВС України у Хмельницькій області.

Шахрайок молода жінка зустріла прямо на вулиці в одному зі спальних мікрорайонів обласного центру. Спочатку на її шляху з'явилася одна незнайомка, яка монотонним голосом завела розмову про біди, які незабаром чекають на сім'ю дівчини. Через кілька хвилин до неї приєдналася ще одна пані, яка говорила те ж саме. Через кілька хвилин такої бесіди бідна жертва вже на підсвідомому рівні була абсолютно впевнена, що тільки від неї залежить добробут і життя її рідних.

Виконуючи всі інструкції шахрайок, дівчина винесла з дому абсолютно всі заощадження і віддала їх до рук незнайомок. Останні діяли за класичною схемою - провели над банкнотами таємничий ритуал, після чого гроші зникли разом з ними.

Потерпіла прийшла до тями лише через деякий час і відразу звернулася в міліцію.

Зараз за фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство в особливо великих розмірах). Співробітники міліції вживають всіх можливих заходів для затримання підозрюваних.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268