У центральне селищне відділення міліції Києво-Святошинського районного відділу міліції по телефону надійшло повідомлення від 37-річного громадянина Росії про те, що на автотрасі Київ-Чоп у районі села Міла група невідомих чоловіків скоїла розбійний напад і вкрала у нього бронзовий бюст Миколи II. Про це повідомляє ГУМВС України у Київській області.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група, експертно-криміналістична лабораторія, судово-медичний експерт та представник Посольства Російської Федерації в Україні.

Як з'ясувалося, на узбіччі автодороги три автомобілі без державних номерних знаків заблокували автомобіль «Форд». Із автомобілів вибігла група невідомих чоловіків у масках. Застосувавши сльозогінний газ і погрожуючи фізичною розправою, вони відкрито заволоділи бронзовим бюстом царя Миколи II, після чого зникли.

Згідно з довідкою Московської служби щодо збереження культурних цінностей, зазначений бюст не є культурною цінністю і на державному обліку не перебуває, він виготовлений на території Російської Федерації як подарунковий. За словами власника, вартість викраденого становить близько 1 мільйона рублів.

Зараз відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Проводяться оперативно-розшукові заходи щодо осіб, причетних до скоєння правопорушення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191