Розпочато судовий розгляд у кримінальному провадженні про масове отруєння дітей у с.Могиляни Острозького району Рівненської області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

Згідно з повідомленням, Острозькою міжрайонною прокуратурою завершено розслідування у кримінальному провадженні, порушеному стосовно директора КП «Відродження» Могилянівської сільської ради, через службову недбалість якого було заподіяно шкоду здоров'ю дітей (ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України) .

Службовець звинувачується у неналежному виконанні своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них. У період з вересня 2011-го по квітень 2013 року керівник комунального підприємства допустив ведення господарської діяльності з надання послуг питного водопостачання та водовідведення без наявності передбачених чинним законодавством дозвільних документів, а також з порушеннями вимог екологічного та санітарного законодавства.

Такі злочинні дії спричинили тяжкі наслідки у вигляді масового захворювання дітей у с.Могиляни. Як наголошується в повідомленні, раніше в Острозький районний суд був направлений обвинувальний акт щодо підозрюваного і угоду про його примирення з потерпілими.

Відповідальність за злочин, передбачений ч.2 ст.367 КК України, передбачена у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років, а також штрафу в розмірі від 250 до 750 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, або без такого.

Нагадаємо, 22 дитини і один дорослий були госпіталізовані з ознаками отруєння у селі Могиляни Острозького району Рівненської області в період з 3 по 6 квітня. Санітарно-епідеміологічна служба Рівненської області назвала причиною масового отруєння дітей у селі Могиляни Острозького району Рівненської області потрапляння забруднених талих вод у водопровідні мережі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194