Співробітниками Київської міжрегіональної митниці Міністерства доходів і зборів спільно зі Службою безпеки України та прикордонною службою України припинено спробу незаконного вивезення з нашої країни 6 бойових стволів від 30-міліметрових гармат марки 2А42 у розібраному стані і частин до них, що в сукупності є вогнепальною зброєю.

Як повідомляє прес-служба Міндоходів, виявлені стволи гармат, які намагалися переслати в експрес-відправленні, були приховані в 6 пластикових трубах довжиною 317 см і з обох сторін закриті заглушками.

За висновком КБ «Артилерійське озброєння», 6 стволів та їхні частини в сукупності є гарматами калібру 30 мм в кількості 6 комплектів.

До організації контрабандного каналу пересилки цього «небезпечного» вантажу виявилися причетними громадяни України та Молдови. Внаслідок оперативних дій співробітників Міндоходів та Служби безпеки України організатори пересилання затримані.

Службою безпеки України здійснюються процесуальні дії щодо документування виявленого злочину (ст.201 Кримінального кодексу України).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196