Конституційна асамблея розглядає кілька варіантів відносин між трьома гілками влади. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявила радник Президента України - керівник головного управління Адміністрації Президента з питань конституційно-правової модернізації, глава Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства Марина Ставнійчук.

«Розглядається кілька варіантів організації взаємовідносин між парламентом, Президентом і урядом. Безумовно, ми виходимо з того, що форма правління «республіка» - це питання, перш за все, політичної доцільності та політико-правових домовленостей. Тому сьогодні у Конституційній асамблеї розглядається варіант і парламентсько-президентської республіки, і президентської, і парламентської республіки. Ці варіанти будуть запропоновані для обговорення», - сказала Ставнійчук.

За її словами, на сьогоднішній день поки рано говорити про те, яка з форм буде затверджена.

«Зараз ці варіанти тільки розглядаються і ще не затверджуються», - уточнила вона.

Як раніше повідомляв ForUm, в оновленій Конституції пропонується зберегти порядок обрання Президента України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на п'ять років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190