Учора, 23 квітня, в урочищі «Вовча гора» на території Національного природного парку «Кременецькі гори», розташованого на кордоні Кременецького та Шумського районів Тернопільської області, сталося загоряння сухої трави, повідомляє прес-служба обласного управління ДСНС.
 
Після прибуття рятувальників до місця виклику було встановлено, що пожежа виникла на місці суцільної вирубки хвойного лісу, який займає площу 2 га - горіла лісова підстилка і деревина, що залишилася після вирубки хвойного масиву.
 

Всього до гасіння пожежі було залучено 8 одиниць техніки і 76 осіб. Пліч-о-пліч з бійцями пожежно-рятувальних підрозділів Кременця і Почаєва з вогнем боролися співробітники Національного парку «Кременецькі гори» та сільські пожежники - члени добровільних пожежних дружин сіл Дунаїв і Куликов. Спільними зусиллями пожежу було повністю ліквідовано.
 

Завдяки оперативним і злагодженим діям пожежників від вогняної стихії було врятовано хвойний лісовий масив Національного природного парку «Кременецькі гори» на площі 70 гектарів. Унаслідок пожежі вогнем знищено залишки суцільного зрубу та лісової підстилки на площі 1,8 га.

Причина виникнення пожежі, прямі і побічні збитки встановлюються. Загиблих і постраждалих унаслідок пожежі не було.
 
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

359