У Калинівському районі Вінницької області затримано чоловіка, який зробив неправдиве повідомлення про мінування однієї із банківських установ через погане обслуговування.

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в області, повідомлення від невідомого до міліції надійшло вчора, 21 січня.

На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група міліції, служби оперативного реагування - ДержНС, швидка допомога. Були евакуйовані працівники банку і відвідувачі.

Територію обстежили вибухотехніки, до пошуку вибухівки залучали службового собаку. Після більше двох годин роботи ніяких небезпечних предметів не виявлено. Коли правоохоронці переконалися, що небезпеки нема, співробітники банку повернулися на свої робочі місця.

У цей же час міліціонери встановили підозрюваного у скоєнні злочину і затримали його. Ним виявився 50-річний житель Калинівського району. Чоловік пояснив, що повідомив про мінування, оскільки був злий на працівників банку через погане обслуговування - він не зміг зняти кошти з рахунку».

Раніше він не мав проблем із законом. Тепер «мінеру» загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Крім того, чоловікові доведеться відшкодувати витрати, пов'язані з виїздом і роботою всіх служб оперативного реагування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237