Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін підкреслює, що у кримінальному переслідуванні екс-прем'єра Юлії Тимошенко немає тієї складової, яка може потрапити під визначення «політичні репресії».

«Що ж таке політичні репресії? Давайте під одними і тими ж словами розуміти одні і ті ж речі. Політичні репресії - це незаконне переслідування політичних опонентів за їхню політичну діяльність. Коли людина звинувачується в убивстві, ухиленні від сплати податків, у розкраданні в особливо великих розмірах, у перевищенні влади, коли людині надсилається повідомлення про підозру в організації та фінансуванні вбивства, то про які політичні репресії може йти мова?», - висловив свою позицію Кузьмін у понеділок увечері в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, передає «Інтерфакс-Україна».

Він висловив здивування тому, що у підозрі Тимошенко в організації вбивства народного депутата Євгена Щербаня можна вбачати політичне підґрунтя. «Сьогодні ... коли засуджена Тимошенко отримала повідомлення про підозру в убивстві, раптом така істерика. Я б не став, шановні друзі, політизувати це», - заявив він.

Як повідомляв ForUm, Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня у 1996 році. Екс-прем'єру Юлії Тимошенко у п'ятницю, 18 січня, було вручено повідомлення у підозрі в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

383