У Сумській області правоохоронці вилучили більше 52 кілограмів марихуани.

Як повідомила начальник Відділу по зв'язках з громадськістю УМВС України в Сумській області Ельвіра Біганова, члени міжвідомчої оперативної групи в складі співробітників обласного УМВС, СБУ та Сумського прикордонного загону 16 вересня затримали громадянина Російської Федерації 1984 року народження, жителя прикордонного району.
Згідно з повідомленням, чоловіка затримали з поліетиленовим пакетом у руках, в якому знаходилася марихуана вагою понад 1 кг. Затриманий пояснив, що речовину він узяв у покинутому будинку в с. Катеринівка Глухівського району, де вона зберігалася на горищі. Коли працівники міліції та СБУ 18 вересня провели обшук за вказаною адресою, вони виявили понад 52 кг марихуани у сухому вигляді, а також посіви конопель на присадибній ділянці.

За цінами «чорного» ринку вартість вилученого склала близько 1 млн грн. Сьогодні зразки конопель направлені на експертизу. Проводяться слідчі дії, передає «УНІАН».

Встановлено і «господаря» конопель. Це 24-річний житель сусіднього району. Людина вже притягувалася до відповідальності за незаконні операції з наркотиками, однак її це не зупинило. Як пояснив затриманий, будинок, в якому знайшли сушену коноплю, належав його покійним родичам. В один із приїздів він знайшов дикорослу коноплю, зібрав насіння і посіяв. Під посів зайняв як свою присадибну ділянку, так і покинуту сусідську. Вирощене зілля він зібрав і залишив сушити на горищах і в сараях», - розповіла Біганова.

Зараз міліція вирішує питання про порушення кримінальних справ відносно обох підозрюваних.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267