Досягнення стабільного регіонального розвитку безпосередньо пов'язане з ефективним розвитком сільських територій. Про це заявив Президент України Віктор Янукович у своєму виступі на засіданні Ради регіонів, говорячи про наявні проблеми українського села, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Реформи, які ми зараз з вами започатковуємо, прямо впливають на розвиток агропромислового сектора економіки, на справедливе фінансування регіонів», - сказав він.

Першочерговими завданнями влади усіх рівнів у цьому контексті Президент назвав гарантування зайнятості сільського населення, створення нових робочих місць, стимулювання молодих спеціалістів до участі в розвитку рідних сіл. «Наше стратегічне завдання - зростання доходів селян, поліпшення якості життя в селі», - сказав він.

Глава держави також звернув увагу на проблему своєчасної оплати праці в сільській місцевості. «Факти виникнення заборгованості по зарплаті працівникам села повинні піти в минуле», - підкреслив він, додавши, що голови обласних і районних держадміністрацій повинні оперативно реагувати на такі ситуації.

На переконання Януковича, ефективність державної підтримки села повинна бути забезпечена шляхом впровадження програмно-цільового підходу до розвитку сільських територій. Він нагадав, що в Україні вже діє низка державних цільових програм з підтримки села.

«Я хотів би, щоб ми з вами проінвентаризували і за необхідності скорегували ці програми, можливо, в частині їх об'єднання, укрупнення», - запропонував Президент. Він доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову опрацювати це питання вже найближчим часом.

Янукович, окрім того, наголосив на необхідності створення умов для інтелектуального та духовного розвитку мешканців сільської місцевості, молоді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280