Парламентская коалиция Национального единства распространила заявление. Предлагаем вам его полный текст:
 
"Шановні співвітчизники!
 
Демократія – це той історичний вибір, який народ України зробив не сьогодні, і не вчора.
Він зробив його, голосуючи 16 років тому за Незалежність.
Тоді не йшлося про те, які політичні сили прийдуть до керівництва державою. Тоді йшлося про "Бути чи не чути" нашій з Вами Вітчизні.

16 років тому ніхто не міг передбачити перебіг подій, свідками яких ми є з Вами сьогодні. Однак тоді, у 1991 році, волею народу Українська держава заявила, що визнає демократію фундаментальною цінністю, заради якої було зроблено вибір.
Сьогодні ми з Вами знову стоїмо перед вибором "Бути чи не бути демократичній Україні".

Чому так трапилося? Адже ще зовсім нещодавно держава жила і працювала у нормальному режимі, демонструючи темпи економічного зростання, гідні будь-якої високо розвинутої країни.
Проблема в тому, що демократію в нашій державі дехто вирішив трактувати по-своєму. По-нашо-українськи. Спершу на одноколірному майдані, потім – шляхом тиражування указів, які суперечать Конституції.

Демократія – це голоси усіх. Мільйонів, які становлять народ України.

Це не підказки недолугих радників. Це не рецепти закордонних експертів. Це, зрештою, не схеми, які пропонують гаранту Конституції, люди, яких найняли для розвалу України.

Дезінтегрувати нашу державу хотілося б багато кому. З цієї метою главу держави підштовхують до ухвалення Указів, які суперечать Основному Закону.

На жаль, це стає нормою, коли Президент ігнорує Конституцію, інтереси народу.
Видавши один антиконституційний Указ, він поспішає підписати другий – так само незаконний.

Сьогодні, коли люди зібралися відпочити і бодай на травневі свята забути про прикрі несподіванки, які їм щоразу влаштовує глава держави, пан Ющенко знову оголосив про черговий Указ – стосовно звільнення з посади судді Конституційного Суду Валерія Пшеничного у зв'язку з, як формулює Президент, порушення ним присяги. Такий крок Президента має на меті заблокувати роботу Конституційного Суду, єдиного органу, який здатний привести в конституційне поле відносини між гілками влади. Експерти – правники однозначно кваліфікували черговий Указ Президента, як такий, що брутально порушує закони і Конституцію України, а 50 народних депутатів уже підписали звернення до Конституційного Суду про визнання чергового Указу Президента неконституційним.

Ми заявляємо рішучий протест проти систематичної, уже збоку Президента, практики штампування антизаконних указів і звертаємося до громадян України та світової спільноти з закликом поставити рішучий заслін таким діям Президента України".

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

5669