Шість людей загинули внаслідок повеней і тропічного шторму, що обрушився на південну і центральну частину Філіппін, понад 15 тисяч людей евакуйовані.

Шторм, що отримав назву «Сеньянг», обрушився на південні острови Філіппін у понеділок, після чого рушив у центральну частину країни, повідомляє РІА Новини. Зазначається, що у вівторок шторм охопив центральні провінції країни Бохоль і Себу, торкнувшись в тому числі кілька районів, де розвинений рибальський та туристичний бізнес. До удару стихії в регіоні було евакуйовано 1,7 тисячі осіб.

За словами представника місцевої служби цивільної оборони Аллена Кабарона, жертвами стихії у вівторок стали восьмирічна дівчинка та двоє підлітків. Ще шість чоловік, за його словами, вважаються зниклими безвісти. В результаті повеней, викликаних штормом, частина доріг у регіоні розмиті, кілька річок вийшли з берегів.

За даними представника влади провінції Південний Сурігао, очікується, що евакуйовані із зони стихійного лиха 14 тисяч осіб зможуть повернутися в свої будинки найближчим часом.

Раніше в цьому місяці на Філіппіни обрушився тайфун «Хагупіт». Національна рада з управління в надзвичайних ситуаціях (NDRRMC) повідомила про загибель 9 людей, проте, за даними Міжнародного Червоного Хреста, жертвами шторму стали не менше 27 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

96