Протягом тижня в Україні зафіксовано десять випадків незаконного втручання в роботу залізниці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби «Укрзалізниці».

Відзначається, що залізниці України страждають від несанкціонованих втручань: диверсій, крадіжок, хуліганських витівок, фальшивих повідомлень про замінування залізничних об'єктів і т. д.

Так, 26 грудня о 15:40 озброєні люди обстріляли з гранатомета локомотив, який рухався на вхідних стрілках станції Кумшацьке Донецької залізниці. В результаті обстрілу було пошкоджено лобове скло кабіни і обладнання, працівники локомотивної бригади не постраждали.

В цей же день о 20:48, на перегоні Васильків-Боярка Південно-Західної залізниці між зупиночними платформами Шляхова - Малютянка сторонні особи розбили бічне скло у першому вагоні приміського поїзда. Пасажири не постраждали.

28 грудня на станції Біличі невідомі розбили бічне скло з лівої сторони по ходу поїзда у вагоні пасажирського поїзда. На станції Ніжин біля пішохідного мосту хулігани розбили каменем вікно в п'ятому з голови поїзда вагоні електропоїзда. Випадки розслідуються.

Також на вихідних на станції Розсишки Південно-Західної залізниці виявлено пошкодження шести світлофорів, у яких розбито 12 лінз і ламп. Також були розбиті три вікна на посту електричної централізації. Затримок поїздів не було. Злочинців шукають правоохоронці.

На перегоні Одеса - Застава-1 Одеської залізниці виявлено пошкодження сторонніми особами захисних пристроїв зв'язку і автоматичної сигналізації, двох трансформаторів, а також викрадення семи акумуляторних батарей.

На перегоні Кривий Ріг-Сортувальний - Пичугине Придніпровської залізниці злочинці викрали обладнання релейного шафи вхідного світлофора. В результаті три поїзда було затримано більш ніж на 40 хвилин. Про подію доповіли відповідним органам.

У минулі вихідні надійшло повідомлення невідомої особи про замінування залізничного вокзалу ст. Бердичів. Після перевірки співробітниками МВС робота вокзалу була відновлена.

В цілому з початку 2014 року на залізницях України зафіксовано 835 випадків незаконних втручань в роботу залізниць проти 245 за аналогічний період минулого року. При цьому, за оперативними даними, у залізничній галузі завдано збитків на загальну суму 117,6 млн грн. Кількість випадків незаконних втручань у роботу залізниці у зв'язку з проведенням бойових дій та розмір збитків на Донецькій залізниці уточнюються.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168