Талант-шоу «Х-Фактор» оголосило ім'я переможця - його українці визнали найкращим з найкращих і йому дістанеться приз в 1 мільйон гривень. 27 грудня п'ятий, ювілейний, сезон головного вокального шоу країни завершився грандіозним фінальним гала-концертом.

В останньому ефірі шоу за звання переможця боролися відразу четверо луганчан: соліст Дмитро Бабак, що подолав неймовірний шлях від автослюсаря до співака, і феноменальні міліціонери, що руйнують всі стереотипи шоу-бізнесу, - тріо «Екстрим».



Останній раз в цьому році на сцені легендарного талант-шоу виступили 12 найсильніших учасників сезону. У телеефірі були і історії про таємниці закулісне життя «Х-фактора», і одкровення суддів і ведучої, і несподівані дуети, і - головне - було названо ім'я переможця.

«Х-фактор» - це люди, які об'єднали країну співом. Його легендарна сцена - це місце вільних серцем», - такими словами відкрила гала-концерт незмінна ведуча шоу Оксана Марченко, нагадавши глядачам, яку неймовірну кількість яскравих і неповторних виступів подарував саме п'ятий сезон шоу.



Справжнім сюрпризом став колективний виступ всіх 12 учасників, які в цьому сезоні пройшли в прямий ефір. В костюмах представників різних національностей вони виконали пісню Pharrell Williams «Happy».

Потім на сцену вийшов підопічний Ніно Катамадзе Кирило Каплуновський, який покинув проект у попередньому ефірі. Він заспівав композицію Robbie Williams «Let Me Entertain You» - і зал вибухнув оплесками, скандуючи «Молодець!».

Оголошуючи виступ наступного учасника - свого підопічного Влада Павлюка, Ігор Кондратюк розкрив одну з таємниць п'ятого сезону шоу. Коли на кастингу Павлюка відібрали в трійку учасників категорії «25+», він дізнався, що нарешті отримав європейський грант на навчання в Штутгарті (хлопець вже не перший рік подавав документи на вступ до престижного німецького внз). Влад так хотів брати участь в «Х-факторі», що вирішив поєднувати навчання за кордоном та участь у талант-шоу. Для глядачів він заспівав запальний хіт Tom Jones «Sexbomb» - судді аплодували йому стоячи.

Ну а Іван Дорн, перед тим як представити Олесю Матакову, встиг у властивій йому манері пофліртувати з красунею ведучою Оксаною Марченко і назвати її «найкращою Снігуронькою в світі». Матакова під акомпанемент гітари виконала пісню Володимира Преснякова «Замок з дощу».

Наступною на сцені з'явилася одна з наймолодших учасниць проекту - 14-річна Валерія Сімулік - і заспівала пісню Queen «We Are The Champions».

Потім прийшов час показати себе суперфіналістам - ведуча оголосила Дмитра Бабака. Він виконав пісню Квітки Цісик «Ой верше, мій верше!».

«Хто не заздрить їх шаленій юності? Вони - віддзеркалення один одного, вони люблять життя, люблять глядачі, люблять всі на світі!» - так оголосив Сергій Сосєдов виступ хлопців з колективу «Типажі», які заспівали пісню Backstreet Boys «Everybody».

Ну а своїх підопічних із тріо «Екстрим», які виконували «Bohemian Rhapsody», він і зовсім скупав у компліментах: «Найбільша моя гордість в цьому сезоні. Ви, напевно, пам'ятаєте, що я колекціоную діаманти, і в різні сезони ними були і залишаються: Ірина Борисюк, Володимир Ткаченко, Сергій Гладир. І ось до них тепер я можу додати ціле діамантове кольє з трьома великими каменями - це тріо «Екстрим»».



Санта Данелевича подарувала присутнім власну версію різдвяної казки, переспівавши українську народну пісню «Щедрик, щедрик».

А Влад Ульянич виконав пісню Іван Дорна «Ненавиджу», під яку сам Дорн протанцював увесь номер, причому не в залі, а на сцені - поруч з підтанцьовкою.

«На одному з ефірів Ніно Катамадзе пообіцяла своєму джентльменові Кирилу Каплуновскому заспівати з ним дуетом і ...стримала слово», - зазначила Оксана Марченко і оголосила їх спільний номер: в супроводі фортепіано вони заспівали українською мовою «Чорнобривці». Потім Оксана Марченко запитала знамениту  грузинську співачку, що вона відчувала, коли вперше заспівала українською мовою. «Це було таке рідне... Як мама» - щиро відповіла Ніно.

Потім з піснею групи «Кар-Мен» «Чао, бамбіно» концертний зал «Х-Фактора» підірвало тріо «Екстрим». Танцювали навіть члени журі.

Після такого запального номера особливо зворушливою видалася спокійна композиція В'ячеслава Хурсенка «Не звинувачую» у виконанні Дмитра Бабака. Запам'яталася глядачам і Олеся Матакова з власною версією хіта Sia «Chandelier». А Кирило Каплуновський заспівав пісню «Я тебе люблю», що вже полюбилася шанувальникам «Х-Фактора» .

Але, мабуть, найбільш оригінальним номером гала-концерту став виступ групи Ray band за участю віртуоза-чечоточника. «Це розширення кордонів «Х-Фактору» як такого. У нас такого колективу за всі п'ять сезонів ще не було ніколи. Я прошу глядача особливо придивитися і прислухатися до цього колективу, тому що за ними майбутнє: вони прикраса будь-якого шоу, вони завжди ексклюзив», - поділився своїми враженнями і знаннями стилістики арт-стріт Сергій Сосєдов.

Запам'ятався ще один яскравий виступ. Це був скоріше гумористичний номер: дев'ять учасників представили власний ремікс пісні Серьоги «Чорний бумер» - вийшла більш ніж оригінальна хуліганська ораторія.

Потім ведуча запросила на сцену найменшу учасницю проекту, 14-річну Валерію Симулик, яка по-дорослому заспівала українську народну пісню «Ай, люлі». «Знай, твоя гучна перемога ще попереду», - підбадьорила збентежену дівчинку Оксана Марченко.

А ось Артур Логай порадував глядачів і журі не тільки співом, але й танцями під пісню Madcon «Beggin». Ірина Василенко ж зуміла зворушити всіх присутніх романтичною композицією «Я буду з тобою».

«А тепер настав час дізнатися, що про вас думають ваші підопічні, коли вас вже не бояться», - спантеличила членів журі Оксана Марченко. До невеликих замальовок про чотирьох суддів проекту продюсери шоу додали і зворушливий сюжет про ведучу проекту.

«Оксана, напевно, трішки оракул, - розповів Станіслав Паньків із тріо «Екстрим». - Тому що я згадую тренувальний табір, коли саме вона нам порадила взяти чорний ящик, в якому опинилася фотографія Сосєдова. У підсумку з її легкої руки ми потрапили в його команду і дійшли до суперфіналу».

«Вона не просто красуня, додав свою авторитетну думку Сергій Сосєдов. - Вона особистість зі стрижнем».

Оксана Марченко в свою чергу подякувала всім і поділилася власними враженнями від п'ятого сезону: «Я хочу сказати, що завдяки «Х-Фактору» я відчуваю себе щасливою, тому що кожен рік я знайомлюся з неймовірно цікавими, обдарованими, дуже хорошими людьми. Отримую мільйон різних емоцій, ділюся ними з вами. І тут я - частина великої співочої сім'ї СТБ, яка робить «Х-Фактор».

Перед оголошенням переможця два суперфіналісти шоу ще раз нагадали про себе: тріо «Екстрім» виконала композицію Deep Purple «Smoke on the Water», а Дмитро Бабак - пісню Ігоря Талькова «Я воскресну і заспіваю».

І ось нарешті ведуча шоу Оксана Марченко повинна оголосити переможців п'ятого сезону «Х-Фактора».

«Зараз моє серце розділилося навпіл, - сказала вона. - Я вболівала за вас з самого початку. Можливо, не завжди знаходила потрібні слова, щоб ви знали про це, але зараз хочу сказати: ви обов'язково станете великими артистами. Я вірю, що яким би не був зараз глядацький вибір, кожного з вас ми почуємо з великої сцени».



У підсумку за результатами голосування кращим виконавцем країни за версією п'ятого сезону всеукраїнського проекту «Х-фактор» став... - тут хотілося б зробити таку ж ємну інтригуючу паузу, як це вміє робити тільки Оксана Марченко... - Дмитро Бабак.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

593
Теги