У Закарпатській області протягом найближчих трьох діб можливе сходження снігових лавин у горах, у зв'язку з чим оголошено штормове попередження, повідомляє Закарпатський обласний центр з гідрометеорології.

Небезпека сходження лавин збережеться на високогір'ї східної частини Закарпатської області 29-31 грудня у зв'язку зі снігопадами. Також у гідрометеоцентрі уточнюють, що на високогір'ї східної частини Закарпатської області зберігається нерівномірний сніговий покрив завтовшки 30-80 см. У найближчі дні там прогнозується помірний, місцями сильний снігопад.

«На крутих схилах сніговий покрив недостатньо стабільний і закріплений. Сходження лавин можливе при значних додаткових навантаженнях, в першу чергу на крутих схилах, спонтанне сходження лавин малоймовірне», - підкреслюють в Закарпатському обласному центрі з гідрометеорології.

Синоптики також прогнозують продовження опадів у вигляді снігу по всій Закарпатській області, на високогір'ях сходу регіону очікується помірний сніг, місцями сильний, повідомляє УНІАН.

Місцями можливий туман, хуртовини, снігові замети. Температура повітря вдень коливатиметься в межах 5-8°С морозу, вночі - 12-14°С морозу.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій у зв'язку з небезпекою лавин закликала утриматися від подорожей в гірську місцевість.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом