Підприємства на території самопроголошеної Донецької народної республіки, що перебувають у державній власності України, вже націоналізовані, заявив глава ДНР Олександр Захарченко.

За його словами, «там, де держвласність України була частковою, ДНР виступатиме як партнер по бізнесу». Захарченко також зазначив, що до націоналізації приватних активів необхідно ставитися вкрай обережно, уважно вивчаючи кожен окремий випадок», повідомляє ТАСС.

Він також вважає, що економіка республіки має залишатися в зоні гривні. «Я прихильник того, щоб ми були в гривневій зоні впливу», - сказав він.

При цьому Захарченко зазначив, що все залежатиме від кроків Києва найближчим часом, і «багато що в цьому питанні мають вирішити переговори в Мінську».

Як раніше повідомляв ForUm, четверта зустріч тристоронньої Контактної групи щодо Донбасу відбулася 24 грудня близько 16:30.

Глава самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Захарченко заявив, що деталі цієї зустрічі поки не розкриваються, оскільки «попереду ще другий раунд».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом