Верховна Рада України внесла до порядку денного законопроект про внесення змін до Закону «Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті» щодо посилення захисту прав позичальників. За дане рішення проголосували 324 народних депутати, повідомляє кореспондент ForUm'у.

Законопроектом пропонується заборонити вилучати в безспірному порядку на підставі виконавчого припису нотаріуса житлове нерухоме майно, яке відповідає критеріям, визначеним у цьому законі; заборонити примусове виселення мешканців такого житлового майна в будь-якому порядку; заборонити вилучати в безспірному порядку на підставі виконавчого припису нотаріуса інше майно? майнові права), яке у відповідності з законодавством або кредитним договором підлягає стягненню з позичальника, зазначеного в цьому законі, при недостатності коштів, одержаних стягувачем від реалізації (переоцінки) предмета застави (іпотеки).

Автори законопроекту передбачають, що прийняття даного проекту закону дозволить мінімізувати випадки безпідставного позбавлення житла, зменшити кількість безпритульних осіб, призведе до скорочення бюджетних витрат на їх соціальний захист, підвищить ефективність захисту прав дітей, затвердить у суспільстві основоположні принципи захисту прав людини.
 

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом