Повноважний представник самопроголошеної Луганської народної республіки Владислав Дейнего наполягатиме на внесенні до порядку денного мінських переговорів обговорення закону про особливий статус Донбасу та амністію.

За його словами, він наполягатиме на розширенні позначеного ОБСЄ порядку денного переговорів. «Серед озвучених пунктів немає двох ключових моментів. Перше - це введення в дію закону про особливий статус Донбасу, друге - це закон про амністію. Будемо наполягати на їх внесенні до порядку денного», - сказав представник ЛНР, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Дейнего також повідомив, що «поки вирушив у Мінськ сам». «Ні дата, ні час переговорів поки не визначені. Глава ЛНР Ігор Плотницький може приєднатися до переговорів, якщо буде узгоджено підсумковий документ, який матиме юридичну силу, не раніше», - сказав Дейнего.

Як раніше повідомляв ForUm, на зустрічі тристоронньої Контактної групи в Мінську обговорять чотири блоки питань, заявила представник ОБСЄ Хайді Тальявіні: припинення вогню всіма сторонами, відведення усіма сторонами важкої техніки, обмін полонених «всіх на всіх», а також блок питань про доставку гуманітарних вантажів на підконтрольні незаконним збройним формуванням території для запобігання гуманітарній катастрофі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом